Jeroen

Wie ben ik?

pre def thijs-093Jeroen van Duijnhoven is de allereerste leerling van Thijs Jan. Je weet wel, die ene die zelfs nog gitaarles heeft gehad op de zolderkamer van Thijs Jan zijn ouderlijk huis. Op 4 mei 2010 maakte Jeroen daar ’s middags om half 3 kennis met de kersverse leraar en zijn gitaar. Het was voor beiden een belangrijke stap in hun muzikale carrière. Door de lessen ontdekte Jeroen al snel dat gitaarspelen hem nóg beter paste dan het bespelen van de trompet, waar hij gedurende 10 jaar ook volop van genoten had.

Toen Thijs Jan in 2011 officieel startte met het geven van gitaarlessen, had Jeroen de eerste grepen al onder de knie. In de jaren daarna oefende Jeroen trouw om zijn wekelijkse lessen zo goed mogelijk te benutten. Als voorbereiding op de Op Hoop Van Zegenavonden koos hij telkens voor net dat beetje meer.

Het enthousiasme om te spelen en de wil om zichzelf daarin iedere keer te overtreffen, hebben gemaakt dat Jeroen inmiddels op het punt is gekomen dat hij niet alleen van Thijs Jan leert, maar Thijs Jan ook ooit van hem. In september 2018 was Jeroen er dan ook klaar voor om Thijs Jan te vergezellen als gitaarleraar bij De Gitaarexpert.

Als docent vindt Jeroen het vooral belangrijk dat zijn leerlingen plezier hebben in het maken van muziek. “Muziek maken is leuk! Dat wat jij wilt leren vormt de basis van de lessen. Op die manier wordt en blijft gitaarspelen echt jouw ding.”  Het mooie aan het bespelen van de gitaar vindt Jeroen daarnaast dat het instrument uitnodigt om zelf muziek te schrijven. “Door gewoon wat te pingelen ontstaat er gemakkelijk iets moois. Melodieën zijn snel gevormd. Ook strummend heb je binnen no time een lied gemaakt!

Naast de uren die uitgaan naar de gitaarlessen besteedt Jeroen tijd aan Plus Thirty One, de rockband waarin hij al sinds begin 2015 actief is als gitarist. Samen met de andere bandleden schrijft hij nummer na nummer. Van pakkende melodielijnen en vette gitaarsolo’s tot strakke baspartijen en stevige drums: Plus Thirty One laat je versteld staan met toegankelijke rock in geheel eigen stijl. Houd hun Facebookpagina in de gaten voor nieuwe shows en de laatste releases.

Thuis pakt Jeroen ieder vrij moment om muziek te maken met zijn akoestische gitaar. Zijn muzieksmaak is niet onder één noemer te vatten. Hij leert zowel rockers als fans van helden zoals Tommy Emmanuel en Andy McKee en liefhebbers van singer-songwriters, popiconen of brassbands met veel plezier de fijne kneepjes en greepjes.