De Docenten

Wie zijn wij?

OHVZ 22-1-063

Thijs Jan van Hoek studeerde in 2014 als Bachelor of Music af aan de Rockacademie in Tilburg. Hij werkt als muzikant en gitaarleraar. Zijn muziekcarrière startte in 1999. Thijs Jan volgde een aantal keyboardlessen. Na een paar jaar waren de sounds uit zijn keyboard niet meer genoeg om de oren van Thijs Jan te bekoren, hij kocht daarom z’n eerste gitaar. Toen hij begon met gitaarspelen kwam hij er snel achter dat hij een professionele muziekcarrière wilde starten. Hij begon met studeren aan de Rockacademie in 2010. Op de Rockacademie leerde Thijs Jan hoe hij zich als muzikant kon ontwikkelen tot een professional. Hij bouwde een netwerk op om zich heen met een hoop andere goede muzikanten.

Thijs Jan begon als gitaarleraar in 2011. Hij begon zijn gitaarlessen met één leerling in zijn ouderlijk huis. Het nieuws over een frisse nieuwe gitaarleraar in de buurt verspreidde zich als een lopend vuurtje en binnen een aantal jaar wist hij een eigen gitaarschool op te richten! Hij geeft zowel elektrisch- als akoestisch gitaarles. In het verleden heeft Thijs Jan lesgegeven bij muziekscholen in heel Brabant, waaronder Kunst & Co in Uden, het Factorium in Tilburg en BMEC in Best. Thijs Jan staat bekend om zijn enthousiasme bij het lesgeven. Minstens twee keer per jaar organiseert hij een show voor de leerlingen. Dat is voor de leerlingen een kans om eens flink te rocken voor een groot publiek!

“Mijn doel met mijn gitaarlessen is om elke leerling enthousiast te maken voor de gitaar of voor het maken van muziek!”. Als leerlingen enthousiast zijn over het gitaarspelen, is het voor hen geen verplichting meer om thuis te oefenen of te repeteren. Een ander voordeel van de lessen van Thijs Jan is dat hij een actieve muzikant is. Alle nieuwste uitvindingen op gitaargebied, trends en hippe liedjes zullen behandeld worden.

Als muzikant speelt en speelde Thijs Jan in veel verschillende acts. Momenteel speelt Thijs Jan bij de First Class Flamingo’s en als vaste invaller bij bands als Cherry And The Sugar Studs, Staal Met Glazen, Piano & Co.

Komend jaar zal Thijs Jan met zijn gitaarskills door heel binnen- en buitenland te zien zijn. Grijp je kans om hem een keer in levende lijve tijdens een show te zien of schrijf je in voor gitaarles om keihard met hem te gaan rocken!!


 

pre def thijs-093Jeroen van Duijnhoven is de allereerste leerling van Thijs Jan. Je weet wel, die ene die zelfs nog gitaarles heeft gehad op de zolderkamer van Thijs Jan zijn ouderlijk huis. Op 4 mei 2010 maakte Jeroen daar ’s middags om half 3 kennis met de kersverse leraar en zijn gitaar. Het was voor beiden een belangrijke stap in hun muzikale carrière. Door de lessen ontdekte Jeroen al snel dat gitaarspelen hem nóg beter paste dan het bespelen van de trompet, waar hij gedurende 10 jaar ook volop van genoten had.

Toen Thijs Jan in 2011 officieel startte met het geven van gitaarlessen, had Jeroen de eerste grepen al onder de knie. In de jaren daarna oefende Jeroen trouw om zijn wekelijkse lessen zo goed mogelijk te benutten. Als voorbereiding op de Op Hoop Van Zegen-avonden koos hij telkens voor net dat beetje meer.

Het enthousiasme om te spelen en de wil om zichzelf daarin iedere keer te overtreffen, hebben gemaakt dat Jeroen inmiddels op het punt is gekomen dat hij niet alleen van Thijs Jan leert, maar Thijs Jan ook ooit van hem. In september 2018 was Jeroen er dan ook klaar voor om Thijs Jan te vergezellen als gitaarleraar bij De Gitaarexpert.

Als docent vindt Jeroen het vooral belangrijk dat zijn leerlingen plezier hebben in het maken van muziek. “Muziek maken is leuk! Dat wat jij wilt leren vormt de basis van de lessen. Op die manier wordt en blijft gitaarspelen echt jouw ding.”  Het mooie aan het bespelen van de gitaar vindt Jeroen daarnaast dat het instrument uitnodigt om zelf muziek te schrijven. “Door gewoon wat te pingelen ontstaat er gemakkelijk iets moois. Melodieën zijn snel gevormd. Ook strummend heb je binnen no time een lied gemaakt!

Naast de uren die uitgaan naar de gitaarlessen besteedt Jeroen tijd aan Plus Thirty One, de rockband waarin hij al sinds begin 2015 actief is als gitarist. Samen met de andere bandleden schrijft hij nummer na nummer. Van pakkende melodielijnen en vette gitaarsolo’s tot strakke baspartijen en stevige drums: Plus Thirty One laat je versteld staan met toegankelijke rock in geheel eigen stijl. Houd hun Facebookpagina in de gaten voor nieuwe shows en de laatste releases.

Thuis pakt Jeroen ieder vrij moment om muziek te maken met zijn akoestische gitaar. Zijn muzieksmaak is niet onder één noemer te vatten. Hij leert zowel rockers als fans van helden zoals Tommy Emmanuel en Andy McKee en liefhebbers van singer-songwriters, popiconen of brassbands met veel plezier de fijne kneepjes en greepjes.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s